وبلاگ
چگونه خودمان معاینه سینه انجام دهیم
چگونه خودمان معاینه سینه انجام دهیم؟
بر اساس تحقیقات سرطان سینه، متاسفانه امروزه اغلب خانمها دچار این بیماری میشوند. اگر فوراً تشخیص داده شود، بیشتر آنها از این بیماری جان سالم به در خواهند برد. با این حال، اگر در آخرین مرحله کشف شود، تنها 15 درصد از این زنان شانس غلبه بر سرطان را دارند. بنابراین، معاینه پستان برای تشخیص سرطان در اسرع وقت ضروری است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا به شما آموزش دهیم چگونه خودمان معاینه سینه انجام دهیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
مقالههای مرتبط:
لباس زیر زنانه مناسب برای عروس
6 علامت هشدار دهنده سرطان سینه چیست؟
هنگام انجام معاینه یا خودآزمایی سینه، مهم است که بدانید به چه چیزی توجه کنید. مهمترین چیزهایی که باید به آنها توجه کرد هرگونه توده یا تغییر پستان نسبت به آخرین باری است که معاینه کردید که میتواند شامل موارد زیر باشد:
1. تغییر در اندازه یا شکل کلی سینه.
2. تغییر در ظاهر مانند چروک یا فرورفتن.
3. بثورات یا قرمزی در اطراف پستان یا نوک پستان.
4. یک توده یا تورم ناهموار در سینه یا زیر بغل که جدید است.
5. ترشحات نوک سینه.
6. ناراحتی یا درد در یا اطراف یک سینه که برای شما جدید است (البته این یک علامت نادر است).
علائمی مانند قرمزی یا ترشح را میتوان به راحتی در جلوی آینه تشخیص داد، با این حال، یافتن توده کمی دشوارتر است و اینجاست که تشخیص زودهنگام نقش مهمی را ایفا میکند.
چگونه معاینه سینه انجام دهیم؟
1. با معاینه را در جلوی آینه شروع کنید. باید شانههای خود را صاف کرده و دستان خود را کنار نگه دارید. در اینجا میتوانید متوجه قرمزی، تورم، وارونه یا جمع شدن نوک سینهها یا تغییر در بافت پوست شوید.
2. بازوهای خود را بالا بیاورید و به دنبال علائم مشابه باشید. این به بلند کردن سینهها کمک میکند و زوایای مختلف را به شما نشان میدهد. اگر هر یک از علائم قابل مشاهده سرطان را مشاهده کردید، به پزشک عمومی خود اطلاع دهید.
3. با دراز کشیدن، با استفاده از دستهای متناوب برای هر سینه، سینههای خود را احساس کنید. برای مثال، باید از دست راست برای بررسی سینه چپ استفاده کنید.
4. با انگشتان به هم چسبیده، سینهها را با سه انگشت میانی خود محکم فشار دهید. هنگام فشار دادن، از یک حرکت دایرهای برای تشخیص هرگونه توده استفاده کنید.
5. اطمینان حاصل کنید که تمام سینه خود را از هر طرف، از جمله بالای استخوان ترقوه، نوک سینه و زیر بغل، تا شکم خود بپوشانید. فشار متغیر به شما این امکان را میدهد تا تودهها را در اعماق مختلف مشاهده کنید، به عنوان مثال یک فشار کم به شما از وجود تودههای نزدیک سطح هشدار میدهد، در حالی که فشار محکم بافت عمیق شما را بررسی میکند.
6. این معاینه سینه را در حالت ایستاده تکرار کنید، زیرا ممکن است چیزهایی را به شما نشان دهد که در غیر این صورت متوجه نمیشوید. برای صرفهجویی در وقت خود، انجام این کار هنگام حمام راحت است.
یک توده در سینه چه حسی دارد؟
نکته دشوار هنگام بررسی سینهها برای وجود تودهها این است که به جای بافت چربی سینه، بدانید کدام تودهها باعث نگرانی هستند. یعنی تشخیص این دو از یکدیگر سخت است. در حالی که هر برآمدگی میتواند بر اساس اندازه و میزان سختی آن بسیار متفاوت باشد، موارد کلی که باید به آنها توجه کرد عبارتند از:
– تودههای جدیدی که در همان ناحیه روی سینه یا زیر بغل دیگر شما قرار ندارند.
– تودههای سفت و بیحرکت
– تودههایی با شکل ناهموار
با این حال، این یک راهنمای کلی است و بهتر است برای آسودگی خاطر، هر تودهای را که قبلاً توسط پزشک بررسی نکردهاید، دریافت کنید.
چند بار یکبار باید سینههای خود را چک کنیم؟
شما باید سینههای خود را تقریباً هر 4 تا 6 هفته یکبار، برای نظارت بر تغییرات، بررسی کنید. مطمئن شوید که این را با چرخه قاعدگی خود مرتبط کردهاید. به عنوان مثال، شما باید مدت کوتاهی پس از پایان قاعدگی، معاینه پستان را انجام دهید. این به این دلیل است که قاعدگی میتواند منجر به حساس شدن یا برآمدگی سینهها شود و زمان دقیقی برای بررسی نخواهد بود.
اگر تودهای پیدا کردیم باید چکار کنیم؟
اگر یک توده مشکوک پیدا کردید، اول از همه نترسید، زیرا 80 درصد تودهها سرطانی نیستند. با این حال، مراجعه به پزشک برای نظر دوم ضروری است. یک معاینه بالینی پستان شامل ارزیابی یک متخصص از توده پستان است. این روش معاینه پستان میتواند منجر به آزمایشهای بیشتر، به عنوان مثال، غربالگری سرطان سینه شود. این شامل یک ماموگرافی است که در اصل یک اشعه ایکس برای تشخیص سلولهای سرطانی میباشد.
برای خرید انواع لباس خواب و لباس زیر با بهترین کیفیت و قیمت مناسب به فروشگاه آنلاین لباس زیر ماکان مراجعه کنید.
شما همچنین میتوانید پیج اینستاگرام را دنبال نمایید.